Taxuskever biologisch bestrijden

Taxuskever biologisch bestrijden is effectief en duurzaam

De taxuskever biologisch bestrijden is de beste methode, compost speciaal is een compost die gemaakt is van gerecycled organisch plantmateriaal waar de schimmel op een speciale manier aan is toegevoegd.

compost speciaal

 

 

 

 

 

taxuskever in actie

 

 

 

 

 

Uit diverse praktijkproeven en reacties van gebruikers blijkt dat Compost Speciaal de meest ideale oplossing is om de taxuskever in alle stadia te bestrijden. Een klant vertelde eens dat hij een chemisch bestrijdingsmiddel had gebruikt maar dat de taxuskever er totaal geen last van had, nadat hij compost speciaal had toegepast in zijn tuin was hij zeer verrast van de langdurige en effectieve werking.

Waarom het beter is om de taxuskever biologisch te bestrijden

Door het gebruik van natuurlijke vijanden (die normaal in de natuur plagen in bedwang houden) kan je plagen op een natuurlijke manier in bedwang houden zonder het milieu en andere nuttige dieren (insecten) ook te doden.
Chemische middelen werken vaak maar kort en spoelen door de regen in de bodem waardoor het noodzakelijke bodemleven veel schade oploopt. Zonder gezond bodemleven kunnen planten niet goed groeien, bloeien en zijn planten veel vatbaarder voor ziekte’s.

De compost speciaal voedt de bodem en zal totaal verteren, de schimmel in de compost speciaal richt zich uitsluitend op de taxuskever en zijn larve maar is niet schadelijk voor nuttige insecten en andere dieren in de tuin.

Belangrijk voor de beste werking tegen de taxuskever

In de zomer kan de bovenlaag van de grond uitdrogen, zeker onder dichte struiken, bomen en hagen. De werking van Compost Speciaal kan dan minder worden omdat de schimmel bij droogte in rust gaat (schimmels houden nu eenmaal van vocht).

Sproei dus in de zomer af en toe de bovenlaag van de compost nat zodat de schimmel actief blijft en de werking optimaal.

 

Meer informatie over Compost Speciaal kan je vinden op de volgende pagina door op de volgende link te klikken: Compost Speciaal

 

Wanneer kan je het beste de taxuskever biologisch bestrijden

Omdat de compost speciaal zeker een jaar werkzaam blijft maakt het niet zoveel uit wanneer de compost verwerkt wordt. Als er veel schade is zou ik zeggen hoe eerder hoe beter. Als je in de zomer de schade opmerkt is het zeker aan te raden om in de nazomer of het najaar compost speciaal te verwerken. Na 4 weken is de werking van de schimmel optimaal plus dat de bodem in het najaar nog lang warm blijft. Door de hoge bodemtemperatuur blijft de taxuskever en larve nog lang actief zodat de schimmel ook goed zijn werk kan doen. Hierdoor zie je in het voorjaar dat het nieuwe blad niet meer wordt aangevreten.

In het voorjaar gaat de werking van de schimmel gewoon door omdat de schimmel niet gevoelig is voor lage temperaturen komt hij gelijk in actie als de taxuskever (of larve) actief is.

TIP: als het een lange tijd droog is en de bovenlaag droogt te veel op dan wordt de schimmel inactief, schimmels houden nu eenmaal van vocht. Sproei dus in droge perioden de bovenlaag een aantal keer per week nat zodat de schimmel actief blijft.

 

Alternatieve manier om de taxuskever biologisch te bestrijden.

Het toepassen van een ander biologisch product zijn de nematoden of aaltjes, deze minuscule wormpjes zijn de natuurlijke vijand van de larve die wordt geparasiteerd waardoor de larve dood gaat. De taxuskever kan met deze methode gewoon zijn gang gaan en weer eitjes leggen waardoor er weer nieuwe taxuskever larve komen.

De nematoden werken maar beperkt omdat de bodem warm genoeg moet zijn en de nematoden sterven ook als er geen larven meer in de buurt zijn.
Meer informatie over de werking van de nematoden kan je bekijken door op de volgende link te klikken: Nematoden tegen de taxuskever larve

Heb je nog vragen laat het ons gerust weten, we helpen je met plezier op weg.

Met groene groet, Geral Overbeek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>