Over mij

Waarom Geral Overbeek met Compost speciaal werkt

Tuinontwerper Geral Overbeek is een natuurmens en werkt al vanaf het begin van zijn loopbaan met biologische producten in de tuin. De tuin ziet hij als natuur dicht bij huis en dat ga je niet onderhouden met producten en manieren die de natuur tegen werken.

Hoe meer Geral zich in de geheimen van de natuur ging verdiepen, hoe meer hij ontdekte over de kracht van de natuurlijke kringloop. Zowel boven de grond als onder het oppervlak is er constant een dynamische strijd om evenwicht. Wij mensen kunnen het evenwicht in de natuur bewust of onbewust behoorlijk beschadigen.

Compost speciaal ontdekte hij omdat het gebruik van aaltjes (nematoden) maar een beperkte periode van het jaar te gebruiken is. Door op verschillende gebieden te leren over natuurlijke processen kwam compost speciaal onder zijn aandacht. De compost is een natuurproduct wat bestaat uit puur organisch materiaal van planten. Door er de natuurlijke vijand (een parasitaire schimmel)van de taxuskever aan toe te voegen ontstaat een methode om de taxuskever op een natuurlijke manier te bestrijden.

In de tuin maar ook daar buiten word het belang van de natuurlijke kringloop vaak onderschat. Zonder een evenwichtig bodemleven is er simpelweg geen plantengroei mogelijk. Geral deelt graag zijn kennis om deze natuurlijke processen onder de aandacht te brengen zodat we met respect voor de natuur leven en tuinieren.

Zou je ook meer willen weten van de natuurlijke kringloop, het bodemleven of eetbare planten kijk dan eens op de website Tuincursus-Online

 

Geral Overbeek Tuincursus Online

 

Met groene groet, Geral Overbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>